AC Residence - Alessandro Villa architect

Architecture

AC Residence

Architectural redesign of a villa, Sirtori
Rimodellazione architettonica di una villa, Sirtori


The project transforms a building of the '60s in a spacious holiday residence surrounded by a pleasant park. A new floor is added to create a new master bedroom and a roof terrace, accessible also from the garden. The new building features a large sloped roof that surrounds and protects the terrace as a ditch from where you can admire the big trees of the garden.


Il progetto prevede la trasformazione di una costruzione degli anni ’60 in una spaziosa residenza di vacanza circondata da un parco molto curato. L’edificio è stato rialzato di un piano per ricavare una nuova camera matrimoniale ed un grande terrazzo panoramico, accessibile anche dal giardino. Il nuovo edificio è caratterizzato da una grande copertura a falda che avvolge e protegge il terrazzo come una trincea da cui è possibile guardare i grandi alberi del giardino.

client: private
year: 2002
location: Sirtori, Lecco
project by: Alessandro Villa

Villa country side, general plan - Alessandro Villa architect
Villa country side, general plan - Alessandro Villa architect
Villa garden roof, copper - Alessandro Villa architect
Villa garden roof, copper - Alessandro Villa architect
Villa, study model - Alessandro Villa architect